ВИСИНИТЕ ИЗМОРЯВАТ – авторски музикален албум

„Защо са хората такива?
Защо интриги все плетат?
Защо не смееш да им вярваш?

А само те умеят да тешат…“

“Висините изморяват” е заглавието на този интересен албум, чиито песни са създадени със студентско вдъхновение. Съдържа 12 оригинални песни в различни музикални стилове и жанрове по текст и музика на един самобитен талант – Калин Найденов.
  Любовта е представена ту облечена в нежна балада – “Завръщане” /с участието на гост-вокалистката Росица Бечева/, ту в горещ латино- ритъм в “Спомен”, ту в кънтри при звука на хавайска, акустична и електрическа китара в “Поука”.
Калин Найденов е завършил висше икономическо образование в град Свищов, но от малък пее, от 17-годишен свири на китара, познава и обича всички музикални стилове. Един толкова широко скроен човек има безспорно и пъстро музикално лице: “Харесват ми всякакви жанрове в музиката, затова не исках да се придържам към строго определен. Още повече, че и текстовете ми са писани за различни стилове. Например на весела кънтри-песен не би паснал някой сърцераздирателен текст – песента ще загуби от това.” – беше откровен Калин. Затова отговор на въпроса “Кой съм аз?” авторът търси в хард-рок звучене, а молбата “Кажи ми” – в мелъди-рок, напомнящ песните на “Бийтълс”. В “Зов” се улавя сакрално химнично звучене, а истинското “Решение” Калин взема в категоричен хеви-метъл стил. Много специална песен е баладата “Въпроси”, посветена на любимата му жена още преди да каже своето “да” пред олтара. Макар да обича и пее с удоволствие български народни родопски песни, Калин представя своята “Мечта” в кънтри-рок, а своите “Мисли” – в симфоничен рок. А дори най-добрите познавачи на ритъм-енд-блуса не са категорични за жанра на песента “Краят на началото” /текст: Валентин Димитров/. Неопределима като стил е и любимата песен на автора на албума – “Висините изморяват”. Тя има характера на камерна творба, която още в заглавието си представя една доказана житейска мъдрост.
Калин Найденов е нестандартен изпълнител и многопластов човек, чието духовно огледало е музиката – също толкова многоаспектна и загадъчна. Заедно с аранжорите Ленко Драганов и Тодор Димитров –Токич и гостмузикантите Пламен Петров – Бомбето /китари/, Дилян Давидков /тромпет/, Николай – Малкия /китара хеви/ и Валентино /саксофон/, Калин Найденов осъществява мечтата си – да изпее “цветно” емоциите, които всеки е преживял или преживява. “Надявам се да намеря съпричастност“…

                                                        Пайнер студио – 2000г.

Видеоклип на „Поука“ – https://www.youtube.com/watch?v=vtHrZ6VTeOQ

За сваляне в МР3-формат:

 1. „Кой съм аз“
 2. „Завръщане“
 3. „Кажи ми“
 4. „Мисли“
 5. „Краят на началото“
 6. „Спомен“
 7. „Поука“
 8. „Въпроси“
 9. „Мечта“
 10. „Решение“
 11. „Зов“
 12. „Висините изморяват“

Обложки: 1. Предна 2. Задна 3.Средна

свали целия албумоттук /кликни/!

ПОУКА – авторска песен по действителен случай

Връщане на заглавната страница – https://pesni.avista-bg.net/