“Висините изморяват” е заглавието на този интересен албум, чиито песни са създадени със студентско вдъхновение. Съдържа 12 оригинални песни в различни музикални стилове и жанрове по текст и музика на един самобитен талант – Калин Найденов.
 
Любовта е представена ту облечена в нежна балада – “Завръщане” /в която участва в дует и гост-вокалистката Росица Бечева/, ту в горещ латино- ритъм в “Спомен”, ту в кънтри при звука на хавайска, акустична и електрическа китара в “Поука”.
Калин Найденов е завършил висше икономическо образование в град Свищов, но от малък пее, от 17-годишен свири на китара, познава и обича всички музикални стилове. Един толкова широко скроен човек има безспорно и пъстро музикално лице: “Харесват ми всякакви жанрове в музиката, затова не исках да се придържам към строго определен. Още повече, че и текстовете ми са писани за различни стилове. Например на весела кънтри-песен не би паснал някой сърцераздирателен текст - песента ще загуби от това.” – беше откровен Калин. Затова отговор на въпроса “Кой съм аз?” авторът търси в хард-рок звучене, а молбата “Кажи ми” – в мелъди-рок, напомнящ песните на “Бийтълс”. В “Зов” се улавя сакрално химнично звучене, а истинското “Решение” Калин взема в категоричен хеви-метъл стил. Много специална песен е баладата “Въпроси”, посветена на любимата жена още преди да каже своето “да” пред олтара. Макар да обича и пее с удоволствие български народни родопски песни, Калин представя своята “Мечта” в кънтри-рок, а своите “Мисли” – в симфоничен рок. А дори най-добрите познавачи на ритъм-енд-блуса не са категорични за жанра на песента “Краят на началото” /текст: Валентин Димитров/. Неопределима като стил е и любимата песен на автора на албума – “Висините изморяват”. Тя има характера на камерна творба, която още в заглавието си представя една доказана житейска мъдрост.
Калин Найденов е нестандартен изпълнител и многопластов човек, чието духовно огледало е музиката – също толкова многоаспектна и загадъчна. Заедно с аранжорите Ленко Драганов и Тодор Димитров –Токич и гостмузикантите Пламен Петров – Бомбето /китари/, Дилян Давидков /тромпет/, Николай – Малкия /китара хеви/ и Валентино /саксофон/, Калин Найденов осъществява мечтата си – да изпее “цветно” емоциите, които всеки е преживял или преживява. “Надявам се да намеря съпричастност…”.

                                                        Пайнер студио
 

Видеоклип на "Поука" - https://www.youtube.com/watch?v=vtHrZ6VTeOQ

За сваляне в МР3-формат:

Авторски музикален албум "Висините изморяват":

1. "Кой съм аз"

2. "Завръщане"

3. "Кажи ми"

4. "Мисли"

5. "Краят на началото"

6. "Спомен"

7. "Поука"

8. "Въпроси"

9. "Мечта"

10. "Решение"

11. "Зов"

12. "Висините изморяват"

Обложки: 1. Предна 2. Задна 3.Средна

свали целия албум - оттук /кликни/!